Ηλεκτρονική η διαβίβαση συμβολαιογραφικών πράξεων στο Κτηματολόγιο

0

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα διαβιβάζουν πλέον οι συμβολαιογράφοι στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου στοιχεία και συμβόλαια ύστερα από οποιαδήποτε μεταγραφή ακινήτου σε κτηματολογικό γραφείο ή υποθηκοφυλακείο.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη ξεκινά πιλοτικά, με τη συμμετοχή 50 συμβολαιογράφων και στόχο να επεκταθεί σύντομα σε όλη τη χώρα.

Σε χαιρετισμό του  ο κύριος Μανιάτης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, χαρακτήρισε το έργο ως τη μεγαλύτερη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας, καθώς όπως είπε, ως βασικό αντικείμενο έχει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προστασία, η αξιοποίηση, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του πολίτη ή του Δημοσίου.

Στη συνέχεια,για το θέμα της διαφάνειας,επεσήμανε ότι «κανένας πια, με την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου δεν θα μπορεί να κρύβεται, είτε αυτός είναι υπουργός, είτε είναι δήμαρχος και περιφερειάρχης, είτε είναι υπηρεσιακός παράγοντας, πίσω από την πιθανολογούμενη άγνοια του πολίτη», καθώς όπως τόνισε «ο πολίτης θα μπορεί να μας ελέγχει όλους».

 

Σχόλια