Ικανοποίηση υπουργού Δικαιοσύνης για την απόδοση της Δικαιοσύνης

0

Με αφορμή τη λήξη του δικαστικού έτους 2004-2005 ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτάχυνση των ρυθμών απόδοσης της Δικαιοσύνης και την προωθούμενη κάθαρση στο δικαστικό σώμα.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε: «Το δικαστικό έτος σφραγίστηκε θετικά. Αφενός επιταχύνθηκαν οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, ενώ θα βελτιωθούν περαιτέρω με την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και με τα άλλα μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται στην κατεύθυνση αυτή.

Αφετέρου προωθείται η κάθαρση στο δικαστικό σώμα από τους λίγους επίορκους που κηλίδωναν τους πολλούς και έντιμους δικαστικούς λειτουργούς, διαδικασία που με αποφασιστικότητα συνεχίζεται, με βάση και το νέο νόμο για τον έλεγχο και τη διαφάνεια στη Δικαιοσύνη, που με κατεπείγουσα διαδικασία εισαγάγαμε στη Βουλή.

Η προσπάθεια μας για μια σύγχρονη, ταχύρρυθμη, ανεπίληπτη και σεβαστή Δικαιοσύνη αποδίδει ήδη καρπούς. Και προχωρεί, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς να ανταποκριθούν στο χρέος και το ρόλο τους έναντι της ελληνικής κοινωνίας».

Σχόλια