Ιστορίες μεταναστών που ζουν στη χώρα μας φιλοξενεί το Reuters

0

Πρόκειται για τον Αιγύπτιο, Waleed Taleb και τον Σουδανό, Hassan Mekki. Στόχος είναι, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, να τονιστεί η θέση των μεταναστών στο σκηνικό της οικονομικής κρίσης, καθώς φαίνεται να πληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων στη χώρα μας.

Οι δύο μετανάστες αφηγούνται περιστατικά βίας και απάνθρωπης μεταχείρισης. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Υπέφερα. Δεν μπορούσα ούτε να δω ούτε να φάω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο W. Taleb. Υποστηρίζει δε, ότι κανείς από όσους συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον του δεν έχει συλληφθεί. Να σημειωθεί ότι ο Αιγύπτιος μετανάστης βρέθηκε χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα αλλά μετά από αντιδράσεις και φωνές υποστήριξης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδιας αποφάσισε να μην κινηθεί η διαδικασία απέλασης εις βάρος του, για ανθρωπιστικούς λόγους. Ο Σουδανός H. Mekki δηλώνει κι αυτός ότι δέχθηκε σοβαρή επίθεση το καλοκαίρι ενώ σημειώνει ότι «με δεδομένο ότι δεν έχω τα απαραίτητα έγγραφα, δεν μπορώ να απευθυνθώ πουθενά για βοήθεια. Δεν μπορώ ούτε να κοιμηθώ. Φοβάμαι.»

Τέλος, επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα δημοσιεύεται μόλις λίγες μέρες μετά τη σύσταση του ειδικού Εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών, Francois Crepeau, προς την ελληνική κυβέρνηση για εφαρμογή μιας ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με σεβασμό στα δικαιώματα των μεταναστών.

Σχόλια