Κ. Μαργέλης: Έκκληση προς τους Βουλευτές – Δικηγόρους του Ν. Μεσσηνίας για το «πολυνομοσχέδιο»

0

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ.Μαργέλης η επικείμενη «απελευθέρωση» θα οδηγήσει στην ουσιαστική αύξηση των δικηγορικών υπηρεσιών, αναφέροντας σχετικά:
«Η «απελευθέρωση» ήταν και είναι μια καθαρή επιλογή ανάπτυξης των κεφαλαιουχικών και πολυεπαγγελματικών εταιρειών σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των συστεγαζόμενων δικηγόρων, που οδηγεί στη χειροπέδηση των νομικών υπηρεσιών από τα καρτέλ.

Ενισχύει αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και τις πολυεπαγγελματικές επιχειρήσεις, που με ένα ευέλικτο υπαλληλικό δυναμικό, από χαμηλόμισθους επιστήμονες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, θα μπορέσουν να κυριαρχήσουν απόλυτα στην ελεύθερη αγορά.

Οι μόνοι που θα ωφεληθούν από την ελεύθερη διαπραγμάτευση για τον καθορισμό της δικηγορικής αμοιβής είναι οι Τράπεζες, οι Ασφαλιστικές Εταιρείες και οι επιχειρήσεις – κολοσσοί, που θα μπορούν πλέον να πληρώνουν τους συνεργάτες τους με αμοιβές χαμηλές έως εξευτελιστικές.

Οι μόνοι που δεν θα ωφεληθούν θα είναι οι πολίτες, γιατί οι δικηγορικές υπηρεσίες όχι μόνο δεν θα γίνουν πιο φθηνές, αλλά θα ακριβύνουν κατακόρυφα, σε συνδυασμό και με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος δικαστικών εξόδων και ποινών.»

Ολοκληρώνοντας τη δραματική έκκλησή του ο Πρεόεδρος του Δ.Σ. Καλαμάτας, επικαλείται το δικηγορικό καθήκον των τοπικών Βουλευτών, τονίζοντας:  «Κύριοι συνάδελφοι δικηγόροι, βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας σας απευθύνει έκκληση, την ύστατη αυτή στιγμή, να μην υπερψηφίσετε τις ως άνω διατάξεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε εξόντωση τους δικηγόρους.

Η δικηγορική σας ιδιότητα σας έχει κάνει γνωστούς στην κοινωνία και με αυτή την ιδιότητα έχετε εκλεγεί και έχετε γίνει καταξιωμένοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ήρθε η στιγμή να αποδείξετε ότι μπορείτε να βάλετε πάνω από το όποιο κομματικό σας καθήκον, το δικηγορικό σας καθήκον και να μην συμβάλλετε με τυχόν θετική ψήφο σας, στο σχέδιο εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων μάχιμων δικηγόρων ».

Για το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Προέδρου του Δ.Σ. Καλαμάτας πατήστε εδώ.
 

Σχόλια