Κ. Μαργέλης: Το νομοσχέδιο αποκλείεται να περάσει από τους Δικηγορικούς Συλλόγους

0

Σοβαρές ενστάσεις για πολλά σημεία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης διατυπώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κ. Μαργέλης, αν και αναγνωρίζει και ορισμένα θετικά στοιχεία σε αυτό.

«Το νομοσχέδιο έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Είναι βέβαιο ότι οι συντάκτες του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη μάχιμη δικηγορία. Έχουμε σοβαρές ενστάσεις ως προς την επιβάρυνση των Ειρηνοδικείων, δεδομένου ότι ο όγκος δουλειάς τους έχει ήδη ανέβει λόγω των υποθέσεων με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Δεν επαρκούν οι Ειρηνοδίκες και ως προς αυτό υπάρχει πρόβλημα. Είμαστε σφόδρα αντίθετοι με την δημιουργία Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.»Για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας σημειώνει: «Ως προς την επέκταση του ωραρίου θα ήταν καλύτερο να αρχίζει το δικαστήριο νωρίτερα, δηλαδή στις 8 το πρωί, αντί να τελειώνει αργότερα Συνολικά έχει και θετικές διατάξεις.»Και καταλήγει, «Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο αποκλείεται να περάσει από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, και μάλιστα από το Σύλλογο Καλαμάτας.».