Κάθειρξη 18 ετών επιβλήθηκε στον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο

0

Κάθειρξη 18 ετών επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα», Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για εκβιασμούς επιχειρηματιών και ιεραρχών στο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Αμέσως μετά ο εκδότης της εφημερίδας οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του για αναστολή της ποινής, επικαλούμενοι λόγους υγείας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε τον εκδότη ένοχο για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του επιχειρηματία, Θεόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και εκβίαση κατ εξακολούθηση σε βάρος του Γιάννη Λάτση. Επίσης, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αθωώθηκε από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν την απόπειρα εκβίασης σε βάρος άλλων δύο επιχειρηματιών και του Μητροπολίτη Ζακύνθου, Χρυσόστομου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει να επιβληθεί στον εκδότη ποινή κάθειρξης 8 ετών για την απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, 10 ετών για την εκβίαση σε βάρος του Γιάννη Λάτση και ποινή κάθειρξης 7 ετών για την πλαστογραφία.

Σχόλια