Κάθειρξη 22,5 ετών στον Μ. Αντωνόπουλο για τη δολοφονία του Ντουζόν Ζαμίτ

0

Ποινή κάθειρξης 22,5 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη στον Μάριο Αντωνόπουλο, βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση δολοφονίας του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ το καλοκαίρι του 2008 στη Μύκονο.
Το δικαστήριο μετέτρεψε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρες σωματικές βλάβες. Η δικαστική απόφαση, που ανακοινώθηκε χθες, καταδίκασε επίσης τους άλλους δύο κατηγορουμένους σε ποινές φυλάκισης 8 ετών και τριών μηνών και 7,5 ετών αντίστοιχα. Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μ. Αντωνόπουλου αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς έγινε δεκτός ο ανασταλτικός χαρακτήρας της έφεσής τους. Το τέταρτο άτομο που βρισκόταν στο εδώλιο –ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου έξω από το οποίο έγινε η δολοφονία του νεαρού τουρίστα– κηρύχθηκε αθώος.
«Ο Ντουζόν δεν δικάστηκε δίκαια τη νύχτα που τον σκότωσαν. Αντίθετα, εμείς καταδικαστήκαμε ισόβια να ζούμε χωρίς αυτόν», ήταν το σχόλιο των γονέων του 20χρονου, Όλιβερ και Ρόζμαρι Ζαμίτ, αφού έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου.

Σχόλια