Κάθειρξη 43 ετών σε σπείρα διαρρηκτών χρυσοχοείων

0

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου καταδίκασε σε κάθειρξη 43 χρονών πέντε άτομα, που φέρονται να είναι μέλη της σπείρας διαρρηκτών χρυσοχοείων, η οποία έδρασε τα προηγούμενα χρόνια στα νησιά του Αιγαίου με θύματα δεκάδες επιχειρηματίες.

Οι καταδικασθέντες είναι 4 Σέρβοι (μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα) και ένας Έλληνας, που θεωρήθηκε από το δικαστήριο ως ο άνθρωπος που μετέφερε τα κλοπιμαία από τα νησιά στην Αθήνα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι επρόκειτο για οργανωμένη ομάδα, η οποία διέπραξε διαρρήξεις κατά συγκεκριμένων κοσμηματοπωλείων. Αυτό άλλωστε ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγόρευση του και ο εισαγγελέας της έδρας κ. Χάρης Παπαγεωργίου, τονίζοντας τον «επαγγελματισμό» και προγραμματισμό με τον οποίο δρούσαν οι δράστες.

Από τη πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως συμμετείχαν σε οποιαδήποτε οργάνωση ή γνώριζαν κάτι για τις διαρρήξεις και τα κοσμήματα, προκαλώντας -ορισμένοι – την αντίδραση της έδρας, καθώς οι απολογίες τους αυτές έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τα όσα προανακριτικά και ανακριτικά είχαν καταθέσει.

Σχόλια