Κάθειρξη για ασέλγεια

0

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε την ανώτατη ποινή σε 48χρονο επιχειρηματία από την Έδεσσα, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος πέντε ανήλικων αγοριών.
Μαζί του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή ο 43χρονος πατέρας ενός εκ των ανηλίκων, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου του και απαιτούσε το ποσό των 50.000 ευρώ από τον επιχειρηματία προκειμένου να μη μιλήσει στην αστυνομία.
Αντίθετα, αθωωτική ήταν η απόφαση για τη σύζυγο του 43χρονου που κάθισε στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2007 και προκάλεσε σοκ στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 48χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά επί ένα χρόνο τα πέντε αγόρια, ηλικίας από 9 έως 17 ετών. Προκειμένου δε να εξασφαλίσει τη σιωπή τους τούς έδινε διάφορα χρηματικά ποσά.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από σχετικό αίτημα της εισαγγελέως της έδρας και προκειμένου να προφυλαχθούν τα ανήλικα αγόρια, ο επιχειρηματίας ομολόγησε τις πράξεις του. Αντίθετα, το ζευγάρι των κατηγορουμένων αρνήθηκε τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν.