Κάθειρξη σε τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

0

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές κάθειρξης από πεντέμισι έως οκτώμισι χρόνια σε βάρος τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο του 2003.

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τρεις νεαρούς που δικάστηκαν για τα ίδια επεισόδια. Το δικαστήριο αποφάσισε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση και έτσι οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ανάμεσα στους νεαρούς που καταδικάστηκαν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της κατοχής και έκρηξης εκρηκτικής ύλης, καθώς και της διακεκριμένης στάσης, είναι ένας Βρετανός κι ένας Ισπανός υπήκοος.

Ο πρώτος, που δεν παρέστη στο δικαστήριο, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και έξι μηνών. Σε βάρος του Ισπανού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πεντέμισι ετών.

Η δίκη των επτά ατόμων ξεκίνησε στις 7 Μαΐου και με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, την οποία παρακολούθησαν αρκετά άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορουμένους.

Σχόλια