Καθυστερεί το νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ

0

Να καθυστερεί φαίνεται το θέμα των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ καθώς η καταληκτική ημερομηνία, που είχε θέσει το υπουργείο Επικρατείας, για τη λήξη του δημόσιου διαλόγου έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό (15 Μαρτίου) και πλέον αναμένονται οι συγκεκριμένες προτάσεις της κυβέρνησης, με τη μορφή νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Επικρατείας έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη των συγκεκριμένων προτάσεων της κυβέρνησης, συγκροτώντας τη σχετική ειδική επιτροπή, παρά ταύτα πλέον ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι το γενικό πλαίσιο των ρυθμίσεων, που ήδη έχει παρουσιάσει ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στην έναρξη του δημόσιου διαλόγου, έχει αποσπάσει, σε γενικές γραμμές, θετικά σχόλια από τη ραδιοτηλεοπτική αγορά. Παρά ταύτα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν εκφράσει επιφυλάξεις, αναμένοντας την παρουσίαση των ολοκληρωμένων προτάσεων.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι το νομοσχέδιο αυτό, εκτός από τα θέματα συγκέντρωσης, θα ρυθμίσει και τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις αδειοδοτήσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Σχόλια