Κακούργημα η παράνομη μαγνητοφώνηση και μαγνητοσκόπηση

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τη θωράκιση της ιδιωτικής ζωής και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, «ώστε παράνομο υλικό να μην αποτελεί αντικείμενο δικαστικής κρίσης».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα νομοσχέδια τα οποία πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή αναφορικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς, την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης και την αυστηροποίηση του απορρήτου των επικοινωνιών.
«Τώρα είναι η στιγμή να περιφρουρηθούν και να θωρακιστούν τα ιδιωτικά δικαιώματα, η ιδιωτική ζωή και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, έτσι ώστε παράνομο υλικό να μην αποτελεί αντικείμενο δικαστικής κρίσης», δήλωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
Αργότερα σε επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Χατζηγάκης γνωστοποίησε ότι το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία μετατρέπει την παράνομη μαγνητοφώνηση και μαγνητοσκόπηση σε κακούργημα με κάθειρξη μέχρι και 10 χρόνια.
Με την ίδια ρύθμιση αποκλείεται εντελώς η χρήση τέτοιων, παράνομα αποκτηθέντων, στοιχείων ακόμη και από τα δικαστήρια.

Σχόλια