Καταθέσεις ιατροδικαστών στη δίκη για το θάνατο του Γ. Βαρθολομαίου

0

Με τις καταθέσεις τριών ιατροδικαστών συνεχίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση δολοφονίας του πρώην διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, στις 9 Φεβρουαρίου του 2007.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι ιατροδικαστές Φίλιππος Κουτσάφτης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Βούτας, παθολογοανατόμος που διενήργησε την ιστοπαθολογική εξέταση, και Εμμανουήλ Νόνας που έχει οριστεί από την υπεράσπιση ως τεχνικός της σύμβουλος.

Και οι τρεις ιατροδικαστές κατέθεσαν ότι ο Γιάννης Βαρθολομαίος αντιμετώπιζε πρόβλημα στην καρδιά του, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μοιραία κατάληξη που είχε, μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι.

Ο κ. Κουτσάφτης κατέθεσε ότι ο Γ. Βαρθολομαίος έφερε βαριές κακώσεις στον εγκέφαλο καθώς, όπως είπε, δέχθηκε με αμβλύ όργανο πολλά χτυπήματα. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, ο θάνατος προήλθε από τα χτυπήματα, περισσότερα από πέντε λιγότερα από 15, τα οποία όμως θα μπορούσε να έχει αντιμετωπίσει το θύμα αν δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά.

Ο κ. Βούτας στην κατάθεσή του υποστήριξε επίσης ότι ο συνδυασμός των χτυπημάτων που δέχθηκε το θύμα με τις βλάβες της καρδιάς ήταν εκείνος που επέφερε το μοιραίο αποτέλεσμα.

Τέλος ο κ. Νόνας χαρακτήρισε μη θανατηφόρα τα χτυπήματα που δέχθηκε ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, ενώ υποστήριξε ότι το θύμα προδόθηκε από την καρδιά του εξ αιτίας της επίθεσης που γινόταν εναντίον του. «Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν το αίτιο που έφερε στην επιφάνεια την υπάρχουσα σοβαρότατη καρδιακή πάθηση» κατέθεσε.

Σχόλια