Καταθέσεις στη δίκη για τον 11χρονο Άλεξ

0

Τρεις μάρτυρες κατέθεσαν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η δίκη των πέντε ανηλίκων που κατηγορούνται για την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ στη Βέροια.
Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούσε ο ένας εκ των κατηγορούμενων αλβανικής υπηκοότητας κατέθεσε ότι ο ανήλικος έκανε πολλές απουσίες και δεν ενδιαφερόταν για τα μαθήματά του.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης σε συγκεκριμένο περιστατικό κατά το οποίο το ανήλικο αγόρι φέρεται να αφαίρεσε το ποσό των 35 ευρώ από το ταμείο της τάξης, αλλά όταν έγινε αντιληπτό ξέσπασε σε κλάματα.
Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν συνομήλικος των κατηγορουμένων, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον μεγαλύτερο εκ των δύο ελληνόπουλων κατηγορουμένων.
Μια 18χρονη κοπέλα κατέθεσε ότι τόσο η ίδια όσο και ο ανήλικος αλβανικής υπηκοότητας, δέχονταν απειλές από τα δύο ελληνόπουλα προκειμένου να μην «αποκαλύψουν» στις αρχές τα όσα φέρονταν να γνώριζαν για την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ.
Η συγκεκριμένη μάρτυρας -μεταφέροντας μαρτυρίες συνομήλικών της- κατέθεσε ότι την επίμαχη ώρα της εξαφάνισης του άτυχου αγοριού η πλατεία του Δημαρχείου και όλα τα γύρω καφέ ήταν ασφυκτικά γεμάτα και σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός του μικρού Άλεξ από την παρέα των πέντε παιδιών -όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο- θα γινόταν αντιληπτός.
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.