spot_img
ΑρχικήLaw NewsΕλλάδαΚαταθέσεων συνέχεια στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Καταθέσεων συνέχεια στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσαν χθες ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου και η σύζυγος του Χρ. Ζαχόπουλου, Πέρσα.

Κατάθεση στον δεύτερο ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του Χ. Ζαχόπουλου, έδωσε χθες και η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμό Mega, Ολγα Τρέμη. Η δημοσιογράφος του Mega σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, είπε ότι αναφέρθηκε στην επίσκεψη της 34χρονης κατηγορουμένης και του δικηγόρου της στον τηλεοπτικό σταθμό και επανέλαβε ότι το κανάλι δεν είδε και δεν πήρε οπτικοακουστικό υλικό από τη στιγμή που δεν αφορούσε τις καταγγελίες για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στις οποίες προέβησαν ο δικηγόρος και η κατηγορουμένη.

Εν τω μεταξύ, ο ανακριτής έχει καλέσει σε συμπληρωματική κατάθεση τη Δευτέρα το πρωί τον δημοσιογράφο, Θέμο Αναστασιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του εκδότη «η κατάθεσή του θα προκαλέσει ανατροπές και θα αλλάξει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί», ενώ ο ίδιος έχει υποστηρίξει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες ότι «εμείς δεν δίνουμε αλλά παίρνουμε DVD». Επίσης, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά το ρόλο του «κομιστή» και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταθέσει ότι «όχι μόνο δεν παρέδωσε εκείνος το DVD, αλλά το πήρε από τον Γιάννη Ανδριανό».
Μάλιστα, κατ’ άλλους θα κατονομάσει ως «ταχυδρόμο» του DVD σε αυτόν τρίτο πρόσωπο -πολιτικό στέλεχος και ενδεχομένως μέλος της κυβέρνησης- που ήθελε να «χτυπήσει» τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστο Ζαχόπουλο και κατ’ επέκταση τον πρωθυπουργό.
Κατάθεση έδωσε επίσης, χθες, ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Μανώλης Καψής, ο οποίος παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο περίπου μια ώρα και η κατάθεση δόθηκε παρουσία του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαρδάκη. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε εξερχόμενος να κάνει δηλώσεις.

«Αποδοκιμάζω τη δηλητηρίαση του κοινωνικού μας ιστού, του κοινωνικού μας σώματος, από ένα ροζ σκάνδαλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια ατμόσφαιρα σκανδαλολογίας, να δημιουργούμε την αίσθηση στο λαό ότι κάτι συμβαίνει ενώ δεν συμβαίνει τίποτα, πέραν αυτής της ροζ ιστορίας. Η στάση ορισμένων πολιτικών δυνάμεων είναι και ανεύθυνη και επικίνδυνη», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρόταση του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, υποστήριξε ότι κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν καταστάσεις, ενώ επιτέθηκε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Γ. Κολιοκώστα, χαρακτηρίζοντας τον «άνθρωπο για όλες τις δουλειές».

«Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί κι είναι εκείνη που έχει ζητήσει την επίσπευση όλων των ενεργειών, έτσι ώστε να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Δε θέλουμε τίποτα να μείνει αναπάντητο», υπογράμμισε ο κ Χατζηγάκης.
Όσον αφορά το αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής διευκρίνισε: «Αφού τελειώσει το ανακριτικό έργο και έχουμε τα πρώτα πορίσματα τότε εδώ είμαστε, θα δούμε, και αναλόγως θα προχωρήσουμε. η δικαιοσύνη έχει όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες για να μπορέσει, αν τυχόν υπάρχει κάποιο ολίσθημα, κάποιο λάθος ανθρώπινο, να προστατεύσουν τον πολίτη και την υπόθεση», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγάκης.

Lawjobs