Κατάθεση Κούγια για το παραδικαστικό κύκλωμα

0

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέθεσε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, στη δίκη για τις υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος για τις οποίες κατηγορούνται εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων οι πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελος Καλούσης.
Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι το θέμα με το παραδικαστικό κύκλωμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, ενώ όπως είπε είναι πιθανό να είναι εμπλεκόμενοι άλλοι δικαστές και δικηγόροι που δεν ακούστηκαν ποτέ.
Για τον κατηγορούμενο Ευάγγελο Καλούση ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ως ανακριτής του είχε ζητήσει χρήματα προκειμένου να είναι ευνοϊκός για κατηγορούμενο σε υπόθεση ναρκωτικών που ο ίδιος υπερασπιζόταν.
Κατέθεσε επίσης πως ο πρώην δικαστής χρηματίστηκε για υπόθεση επιχειρηματία που είχε χειριστεί για λίγο ως συνήγορος υπεράσπισης.
Αναφερόμενος στον κατηγορούμενο και συνάδελφό του Σάκη Κεχαγιόγλου, ο κ. Κούγιας είπε ότι θεωρούσε πως η πολυτελής ζωή του προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες αλλά εκ των υστέρων διαπίστωσε ότι έχει μεγάλα δάνεια.
Διευκρίνισε, επίσης, ότι σε σημαντικές ποινικές υποθέσεις άλλοι ήταν οι δικηγόροι που τις χειρίζονταν και άλλοι, συνήθως νεαροί, ήταν οι δικηγόροι που εμφανίζονταν στο δικαστήριο. Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι η εν λόγω επιλογή αποτελούσε μέρος ενός σχεδίου.
Για την Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια ο κ. Κούγιας κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει κάτι επιλήψιμο, ενώ όπως τόνισε την εκτιμά και τη θεωρούσε καταρτισμένη δικαστή.
Είπε, ωστόσο, ότι τον είχε εκπλήξει το γεγονός της κρουαζιέρας που είχε κάνει η κ. Μπουρμπούλια με τον κ. Καλούση με επαγγελματικό σκάφος το οποίο ανήκει στον εκ των κατηγορουμένων επιχειρηματία, Σωτήρη Κρητικό.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Σχόλια