Κατάθεση Ρουμελιώτη στον Οικονομικό Εισαγγελέα

0

Επί πέντε ώρες κατέθετε στους Οικονομικούς Εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ και το βαθμό ενημέρωσης του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τα προβλήματα που ανέκυπταν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ρουμελιώτης ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού, θέτοντας τρία βασικά ερωτήματα: Πρώτον, γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως του υπέδειξε ο Ντομινίκ Στρος–Καν. Δεύτερον, γιατί αποδέχθηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού και τρίτον, γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και ενδεχομένων άλλων εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία.

Σχόλια