Κατάθεση στον εισαγγελέα για τις άγονες αερογραμμές και νέες βολές κατά Ρέππα-Σηφουνάκη από τον Ανδρέα Βγενόπουλο

0

Σταθερός στη γραμμή των σκληρών δηλώσεων κατά του υπουργού και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και Νίκου Σηφουνάκη εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, μετά τη διάρκειας 90 λεπτών κατάθεσή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Παρασκευά Αδάμη ως ο πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες του ίδιου για τις άγονες αεροπορικές γραμμές του Αιγαίου.
Η έρευνα πραγματοποιείται με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννη Σακελλάκου, προκειμένου να εξεταστεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων από τον κ. Βγενόπουλο και η τυχόν διάπραξη –από μη πολιτικά πρόσωπα– των αδικημάτων της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.
Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο ισχυρός άνδρας της MIG επανέλαβε ότι οι 15 άγονες γραμμές ανατέθηκαν με επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου κατά 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Olympic Air είχε προσφερθεί να τις καλύψει με μηδενική επιδότηση, και πρόσθεσε: «Όπως είναι γνωστό, πριν από δύο ημέρες οι κ. Ρέππας και Σηφουνάκης παρουσίασαν μια επιστολή του κ. Ρακιτζή, που την βάφτισαν σαν πόρισμα-καταπέλτη, σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται. Ακόμη, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το γνωστό ξύλινο πολιτικό λόγο, που πήρε μάλιστα παραληρηματικές διαστάσεις χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμη και το νεκρό Αρχιεπίσκοπο. Προφανώς, σε αυτό το χαμηλό επίπεδο δεν μπορώ να κατέβω. Αισθάνομαι δε, ότι οι ποταπές εκφράσεις τους, λόγω της προέλευσής τους, αποτελούν τίτλο τιμής σε όποιον απευθύνονται».
Ο κ. Βγενόπουλος μίλησε επίσης για «σκανδαλώδη ανεπάρκεια των δύο υπουργών στον τομέα των μεταφορών», προσήψε στην κυβέρνηση «έλλειψη διάθεσης για διερεύνηση σοβαρών καταγγελιών» και «έλλειψη παντελούς σοβαρότητας». Τέλος, απαντώντας στις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, σημείωσε: «Η προσπάθειά τους να με εμφανίσουν ως αντίθετο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, είναι κατανοητή αλλά ατυχής. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν ήδη στη σημερινή κυβέρνηση υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και δουλεύουν σκληρά και με αρχές».

Σχόλια