Κατάθεση Ζησιμόπουλου για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ

0

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπύρος Ζησιμόπουλος, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για την υπόθεση εκβίασης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, για την οποία κατηγορούνται ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε λίγες μέρες πριν την σύλληψη των κατηγορουμένων στις 11/9/2006, με τον Κρίτωνα Μεταξόπουλο, δικηγόρο τότε της ΜΕΒΓΑΛ, ο οποίος του είχε γνωστοποιήσει την απόφαση της εταιρίας να υπαχθεί σε πρόγραμμα επιείκειας ενόψει της έρευνας που διενεργούσε η Επιτροπή για καρτέλ στις γαλακτοβιομηχανίες.
Όπως είπε ο κ. Ζησιμόπουλος, ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή μόνο τον κ. Αδαμόπουλο και μία ακόμη υπάλληλο της Επιτροπής.
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως όταν έμαθε από τον κ. Μεταξόπουλο για τα άτομα που είχαν προσεγγίσει τη ΜΕΒΓΑΛ, προκειμένου να βοηθήσουν να μπει σε επιείκεια έναντι αμοιβής, θεώρησε ότι βρίσκεται ενώπιον απάτης του κοινού ποινικού δικαίου.
Είπε επίσης στο δικαστήριο πως σε ανύποπτο χρόνο, ο κ. Αδαμόπουλος τού είχε συστήσει τον έμπορο σιτηρών κ. Κωνσταντινίδη. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο κ. Ζησιμόπουλος εξαρχής ενημέρωσε για την υπόθεση τον τότε αρμόδιο υπουργό, ο οποίος συνέστησε προς την εταιρία να κινηθεί όπως θα της υπεδείκνυε η Αστυνομία.
Ο κ. Ζησιμόπουλος, κατά την εξέτασή του από τον εισαγγελέα, αντέκρουσε τον ισχυρισμό Αδαμόπουλου ότι τον είχε ενημερώσει πως χρησιμοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα για να πετύχει την συνεργασία εταιριών στις έρευνες της επιτροπής.

Σχόλια