Καταδικάστηκαν τρεις εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης Βατοπαιδίου

0

Σε φυλάκιση 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής τρεις εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου: ο ηγούμενος της Μονής Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η πρόεδρος Πρωτοδικών Μαρία Ψάλτη.
Για τη δικαστική λειτουργό το κατηγορητήριο περιελάμβανε την παραβίαση της μυστικότητας δικαστικής διαδικασίας και την παράβαση καθήκοντος, ενώ οι δύο ιερωμένοι κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, καθώς φέρονταν να εμπόδισαν την πρόεδρο Πρωτοδικών με τηλεφωνήματά τους να εκδώσει εις βάρος τους απόφαση.
Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η πρόεδρος Πρωτοδικών καθυστέρησε επί μήνες τη δημοσίευση απόφασης για τις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπαιδίου οι οποίες είχαν συζητηθεί στο Πρωτοδικείο, όταν τα δύο μέλη του δικαστηρίου τάχθηκαν υπέρ της απόρριψης της προσφυγής των μοναχών.
Στην απολογία της η δικαστής υποστήριξε ότι επρόκειτο για συνήθη καθυστέρηση, ενώ ο μοναχός Αρσένιος δήλωσε ότι οι εκτάσεις της Βιστωνίδας αποκτήθηκαν από το μοναστήρι με χρυσόβουλα. Ο ηγούμενος Εφραίμ δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε διά πληρεξουσίου συνηγόρου.

Σχόλια