Καταδικάστηκε ερήμην σε 24 χρόνια ο Δ. Βασιλόπουλος

0

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ποινή κάθειρξης 24 ετών και έξι μηνών στον εφοπλιστή Δημήτριο Βασιλόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Καμαρινόπουλου το 1999.

Η ποινή ανακοινώθηκε ερήμην του κατηγορουμένου, καθώς είχε φροντίσει να διαφύγει για να γλιτώσει τη φυλακή, προκαλώντας την οργή των συγγενών του θύματος.

Ως ηθικός αυτουργός του εγκλήματος κρίθηκε η σύντροφος του θύματος Μαρία Αλεξάνδρου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 23 ετών και οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καμαρινόπουλος είχε εξαφανιστεί στις 2 Σεπτεμβρίου 1999 και τέσσερις ημέρες αργότερα βρέθηκε νεκρός σε ερημική περιοχή στον Κάλαμο. Ένα μήνα μετά τη δολοφονία ένα τρίτο πρόσωπο σήκωσε χρήματα από το λογαριασμό του θύματος χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το βιβλιάριό του. Μετά τον εντοπισμό αυτού του προσώπου από τις Αρχές ως πηγή προέλευσης των εγγράφων κατονόμασε τον Βασιλόπουλο, στενό φίλο του θύματος και μέχρι τότε πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας που με τη σειρά του κατονόμασε την ερωμένη του θύματος.

Σχόλια