Καταδικάστηκε χειρουργός στη Θεσσαλονίκη για θάνατο ασθενούς και «φακελάκι»

0

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τον θάνατο 32χρονης ασθενούς, η οποία υποβλήθηκε σε επέμβαση γαστροπλαστικής προκειμένου να πετύχει απώλεια βάρους. Ο γιατρός καταδικάστηκε όχι μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά και για δωροληψία.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για το πρώτο αδίκημα και 6 μηνών για το δεύτερο, οι οποίες συγχωνεύτηκαν σε 20 μήνες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή τον Φεβρουάριο του 2005 εξαιτίας πολυοργανικής λειτουργικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε μετά την κακή συρραφή της κατά την επέμβαση γαστροπλαστικής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και την υποβολή της σε άλλες δύο επεμβάσεις. Όπως κατήγγειλαν οι συγγενείς της παθούσας, ο γιατρός είχε εισπράξει «φακελάκι» ύψους 5.000 ευρώ πριν από την επέμβαση. Απολογούμενος, ο χειρουργός το αρνήθηκε, ενώ ισχυρίστηκε πως ο θάνατος της 32χρονης οφειλόταν σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
Το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τιμώρησε τον γιατρό με ετήσια στέρηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σχόλια