Καταδίκη 13 ατόμων για υπεξαίρεση από την ΕΤΒΑ-Finance

0

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινές ισόβιας και πρόσκαιρης κάθειρξης στους κατηγορούμενους της υπόθεσης υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών από την ETBA-Finance την περίοδο 1996 έως 2002.
Οι συνολικά 13 κατηγορούμενοι είναι πρώην στελέχη της ΕΤΒΑ-Finance, στελέχη μεγάλης τράπεζας, χρηματιστηριακής εταιρείας, ένας ορκωτός λογιστής και ένας συνεργάτης σε ΕΛΔΕ.
Για την ίδια υπόθεση είναι φυγόδικος και ένας ιδιοκτήτης ΕΛΔΕ.
Και οι δεκατρείς αντιμετώπιζαν κατηγορίες για υπεξαίρεση ποσού που είχε υπολογισθεί σε πλέον των 10 δισεκατομμυρίων δραχμών, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στους τρεις από τους κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν σε ποινές από 20 μήνες φυλάκιση έως εντεκάμισι χρόνια κάθειρξη.
Τέσσερις από τους καταδικασθέντες, τρία πρώην στελέχη της ΕΤΒΑ-Finance και ο συνεργάτης στην ΕΛΔΕ, οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το 2002 η διοίκηση της ΕΤΒΑ-Finance. Η δίκη διήρκεσε περίπου ένα χρόνο.

Σχόλια