Καταδίκη ανώτερης υπαλλήλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

0

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε ανώτερη υπάλληλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), η οποία κρίθηκε ένοχη για διακεκριμένη υπεξαίρεση στην υπηρεσία, κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένη πλαστογραφία, κατ’ εξακολούθηση.

Η υπάλληλος – προϊστάμενη διαδοχικά στα τμήματα χρηματαποστολών και συναλλαγών του κεντρικού καταστήματος της Θεσσαλονίκης – κατηγορούνταν πως παρακρατούσε χρήματα του ΤΤ και ιδιοποιήθηκε παράνομα και με ιδιαίτερα τεχνάσματα, το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2000 έως το Φεβρουάριο 2002, τμηματικά το ποσό των 110.000 ευρώ.

Η κατηγορούμενη για να μην γίνει αντιληπτή από τους συναδέλφους της, αναπλήρωνε παράτυπα τα παραστατικά που παρακρατούσε με άλλα, ομοειδών ποσών, άλλων ταχυδρομικών γραφείων.

Μάλιστα, όταν παραλάμβανε – έπειτα από την πάροδο ημερών – καινούρια παραστατικά τα παρακρατούσε και στη θέση τους τοποθετούσε άλλα προηγούμενων ημερών, που αντιστοιχούσαν σε ίδια ποσά, ασχέτως του ταχυδρομικού γραφείου αποστολής.

Απολογούμενη στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να ειδοποιηθεί τα χρήματα, καθώς και πως έκανε προσωρινή χρήση αυτών, ενώ πρόθεσή της ήταν να τα επιστρέψει αργότερα.

Η πράξη της αποκαλύφθηκε έπειτα από διαχειριστικό έλεγχο. Πάντως, η κατηγορούμενη επέστρεψε στη συνέχεια το σύνολο των χρημάτων που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε.

Η έφεση αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.