Καταδίκη από το ΔΣΑ των τελευταίων επεισοδίων για την Παιδεία

0

Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του, για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, καταδικάζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, τις εκτεταμένες καταστροφές από κουκουλοφόρους και τις επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών οργάνων.

«Τα όσα δραματικά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό μόνο έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στην ελληνική κοινωνία. Οι θεσμοί βάλλονται και όλοι «χάριν των θεσμών», επιτίθενται εναντίον όλων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι «τα γεγονότα δεν αντιμετωπίζονται ούτε με την χρήση, αδιακρίτως, χημικών και δακρυγόνων κατά διαδηλωτών ακόμη και μέσα στο χώρο των δικαστηρίων, γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά ούτε με δικονομικές παραβιάσεις στην υπεράσπιση των συλληφθέντων».

Ο ΔΣΑ καλεί την Κυβέρνηση, τα Κόμματα, τους Πανεπιστημιακούς φορείς και τους Φοιτητικούς Συλλόγους να έλθουν σε επαφή, να επιδείξουν σύνεση και ψυχραιμία και να προχωρήσουν σε περαιτέρω διάλογο για τα ζητήματα της Παιδείας, που είναι εθνική υπόθεση.