Καταδίκη αστυνομικών στην υπόθεση ξυλοδαρμού Κύπριου φοιτητή

0

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες, ορισμένες εξ αυτών με αναστολή, στους οχτώ αστυνομικούς, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του 26χρονου Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου.
Συγκεκριμένα, καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τρεις αστυφύλακες κι έναν αρχιφύλακα, θεωρώντας τους φυσικούς αυτουργούς του περιστατικού ξυλοδαρμού σε βάρος του 26χρονου.
Επιπλέον, στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για το αδίκημα της έργω εξύβρισης, επειδή εμφανίζεται σε βίντεο να βγάζει το σκούφο από τον Αυγουστίνο Δημητρίου και να τον πετάει στο έδαφος.
Οι παραπάνω ποινές είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Δικαιωμένος από την ετυμηγορία του δικαστηρίου, αν και θα επιθυμούσε να δει κάποιον από τους κατηγορουμένους να πηγαίνει στη φυλακή, δήλωσε ο 26χρονος Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της δίκης των οκτώ αστυνομικών οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του, στις 17 Νοεμβρίου 2006.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κι έχοντας στο πλευρό του το δικηγόρο και τον πατέρα του, ο 26χρονος μίλησε για τους εφιάλτες που εξακολουθεί να βιώνει εξαιτίας του περιστατικού. «Ακόμη και δέκα χρόνια να περάσουν δεν θα το ξεπεράσω. Τρέμω και φοβάμαι όταν δεν παίρνω τα φάρμακά μου. Μόνο εγώ και η οικογένειά μου ξέρουμε τι περνάω», είπε.

Σχόλια