Καταδίκη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για υπόθεση με “φακελάκι”

0

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, σε πέντε έτη φυλάκισης τον καθένα, καθώς ζήτησαν «φακελάκι» από ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων, προκειμένου να μη βεβαιώσουν σε βάρος του πρόστιμο.

Ειδικότερα, κρίθηκαν ένοχοι για πλημμεληματικές πράξεις και το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή τους προς πέντε ευρώ ημερησίως ενώ αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ένα χρόνο περίπου προφυλάκισης, ενώ αθώα κρίθηκε λόγω αμφιβολιών, η λογίστρια του επιχειρηματία.

Απολογούμενοι, οι τρεις εφοριακοί – ανάμεσα στους οποίους ένας πρώην προϊστάμενος ελεγκτικού τμήματος του ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας, ο τότε αναπληρωτής του κι ένας ελεγκτής- αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησαν 25.000 ευρώ από τον επιχειρηματία για να μην του επιβάλλουν πρόστιμο, το ύψος του οποίου, κατά τους ισχυρισμούς τους, μπορούσε να φτάσει τις 100.000 ευρώ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία απευθύνθηκε ο καταστηματάρχης.