Κατάσχεση ΙΧ αυτοκινήτου μεθυσμένου οδηγού στην Πάτρα

0

Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάστηκε χθες από το αυτόφωρο δικαστήριο, ο Θαν. Μούρτζης 50 ετών, ο οποίος οδηγούσε μεθυσμένος.

Ο Μούρτζης, ο οποίος είναι ανάπηρος, οδηγούσε κανονικό και όχι ειδικά διασκευασμένο ΙΧ αυτοκίνητο μόνο με το αριστερό του πόδι.

Η Τροχαία, υλοποιώντας σχετική εγκύκλιο του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών Αναστ. Κανελλόπουλου, κατέσχεσε το ΙΧ αυτοκίνητο του Μούρτζη. Ο εισαγγελέας στην εγκύκλιό του αναφέρει ότι οι αστυνομικοί πρέπει να προχωρούν στην κατάσχεση των οχημάτων που οι οδηγοί τους είναι μεθυσμένοι ή έχουν αναπτύξει ταχύτητα άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο Μούρτζης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Σχετικά με την τύχη του αυτοκινήτου και τη διαδικασία απόδοσής τους στην κάτοχό του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Ιω. Κίτσος, αναφέρει:

«Μετά την κατάσχεση το όχημα θα πρέπει να πάει στον ΟΔΔΥ. Αρμόδιο δικαστήριο θα αποφανθεί για την απόδοσή του. Αν λάβουμε υπόψιν μας τις συνθήκες φύλαξης και προστασίας της περιουσίας των πολιτών στον ΟΔΔΥ και τους χρόνους απονομής της δικαιοσύνης, η υπόθεση θα εκδικαστεί μετά από δύο χρόνια και καταλαβαίνει κανείς τι θα αποδοθεί, σε ποια κατάσταση και τι ζημιά θα έχει επέλθει στο όχημα».

Σχόλια