Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή ισχύος του βασικού μετόχου

0

Κατατέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή ισχύος έως τις 31 του προσεχούς Οκτωβρίου του νόμου 3310 περί βασικού μετόχου, ο οποίος κανονικά θα εφαρμοζόταν από τις 14 Ιουνίου. Από την αναστολή του νόμου εξαιρούνται οι διατάξεις που αφορούν την αναδιοργάνωση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και την παράταση ισχύος των αδειών λειτουργίας των ραδιοσταθμών της Αττικής.

Στη σχετική εισήγηση της τροπολογίας αναφέρεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση του διαλόγου για την εύρεση κοινού τόπου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με την εκτελεστική νομοθεσία που ενεργοποιεί το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος.

Με την ίδια τροπολογία εξουσιοδοτείται ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος να εκδώσει από κοινού με τον κατά περίπτωση αρμόδιο υπουργό κοινή απόφαση που θα ρυθμίζει κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τις διατάξεις της τροπολογίας. Η τροπολογία υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και θα ενσωματωθεί ως ξεχωριστό άρθρο στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του οποίου η συζήτηση αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες μέρες.

Σχόλια