Κατατέθηκε στο Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

0

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά συνόψισε το νομοσχέδιο στο τρίπτυχο: Ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και ποιότητα ζωής για τον πολίτη, ενώ επισήμανε ότι οι δύο αλλαγές που έγιναν θα οριστικοποιηθούν στην επιτροπή των Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου.

Η πρώτη αλλαγή στο νομοσχέδιο αφορά τη μείωση του συντελεστή δόμησης κατά 25% στις εγκαταστάσεις του παλαιού ιπποδρόμου, ενώ η κ. Πετραλιά τόνισε ότι υπήρχε πρόταση από το υπουργείο Πολιτισμού για μείωση του συντελεστή δόμησης στο 50%. Κάτι τέτοιο όμως θα μείωνε την αξία της περιουσίας του Δημοσίου κατά 70 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο αίτημα όλων των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκπροσωπηθούν στις Γνωμοδοτικές Επιτροπές Αδειοδότησης των εγκαταστάσεων, που έγινε δεκτό από την κυβέρνηση και προσετέθη στο νομοσχέδιο.

Τέλος, η Φ.Πετραλιά σημείωσε ότι περιμένει στη Βουλή τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις των κομμάτων, προκειμένου το σχέδιο να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση όλων των κομμάτων.

Σχόλια