Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ισλαμικό τέμενος

0

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε χθές στη Βουλή το σχέδιο νόμου, με το οποίο δρομολογείται η ίδρυση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, για την ικανοποίηση των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που ζουν στην Αττική.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι η ανέγερση του τεμένους θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας στα όρια του δήμου Αθηναίων και σε έκταση που θα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το Δημόσιο ή κάποιον ΟΤΑ.

Παράλληλα συστήνεται Διαχειριστική Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους, για τη διοίκηση, διαχείριση και συντήρησή αυτού, όπου μέλη της προβλέπεται να είναι ο γενικός διευθυντής Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, ένας γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομίας, δύο εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων, ένα μέλος ΔΕΠ ελληνικού Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με την ισλαμική θρησκεία ή πολιτισμό και δύο εκπρόσωποι των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αττική.

Τέλος, το σχέδιο νόμου προβλέπει και την τοποθέτηση ιμάμη διετούς θητείας εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος θα μισθοδοτείται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου.

Σχόλια