spot_img
ΑρχικήLaw NewsΕλλάδαΚατέθεσαν Ανδριανός και Αγγέλου στον ειδικό ανακριτή

Κατέθεσαν Ανδριανός και Αγγέλου στον ειδικό ανακριτή

Δύο ώρες διήρκεσε η κατάθεση του Γιάννη Ανδριανού στον ανακριτή για την υπόθεση Ζαχόπουλου, ενώ, χθες το μεσημέρι, κλήθηκε για να καταθέσει στον δεύτερο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου.
Η κατάθεση του κ. Αγγέλου διήρκεσε περίπου δύο ώρες και έγινε παρουσία και του εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ανδριανός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αγγέλου αμέσως μετά την συνάντησή με τον «κομιστή» του DVD.
Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον δεύτερο ειδικό ανακριτή να προχωρήσει με απόλυτη προτεραιότητα τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Παράλληλα μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, εξετάζονται οι κλήσεις που δέχθηκαν ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και η 35χρονη, ώστε να χαρτογραφηθεί ο κύκλος των προσώπων με τα οποία επικοινώνησαν το διάστημα, προτού ο κ. Ζαχόπουλος αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.
Την Τρίτη, ο ειδικός ανακριτής έλαβε καταθέσεις από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού καθώς και από δημοσιογράφο τηλεοπτικού καναλιού που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΠΟ.
Σε μια άλλη εξέλιξη, το Μονομελές Πρωτοδικείο αποδέχθηκε την αίτηση που υπέβαλε ο συνήγορος της 35χρονης για έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης δημοσιοποίησης φωτογραφιών.
Το Πρωτοδικείο απαγορεύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, τη δημοσιοποίηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης κάθε φωτογραφίας που αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας.
Η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών έχει προσδιοριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου.
Ανάλογη προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο κατέθεσε και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, εντολέας της οικογένειας Ζαχόπουλου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Τα μέλη της οικογένειας του Χρήστου Ζαχόπουλου έδωσαν στη δημοσιότητα την εξής ανακοίνωση: «Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε σιωπηλά τον διασυρμό του ονόματος, την προσβολή της μορφής και την κακοποίηση του έργου του συζύγου και πατέρα, που δίνει τη μάχη του στη ΜΕΘε του Ευαγγελισμού. Η κορύφωση όμως των παραπάνω φαινομένων, με τα δημοσιεύματα της περασμένης Κυριακής, μας οδηγεί στην ανάγκη να λύσουμε την σιωπή μας και να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη, αγανάκτηση και οδύνη, ταυτόχρονα δε να διερωτηθούμε: Ποιος τελικά θα σεβαστεί την οικογενειακή μας τραγωδία; Ποιος θα σεβαστεί την αγωνία μας που καθημερινά καταθέτουμε στο προσκέφαλο του ανθρώπου μας;
» Τούτες τις στιγμές μοναδική μας έννοια είναι η αποκατάσταση της υγείας του. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και ανηφορικός. Ζητάμε λοιπόν από όλα τα ΜΜΕ -έντυπα και ηλεκτρονικά- να πάψουν να λιθοβολούν και να προπηλακίζουν έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να αμυνθεί. Που δεν μπορεί να απαντήσει. Επέλεξε τον θάνατο, ο Θεός φαίνεται του χαρίζει τη ζωή.

» Τέλος δηλώνουμε ότι την κατάλληλη στιγμή με νηφαλιότητα θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που καθιστά αναγκαία η προστασία της προσωπικότητας του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα.»
Η κατάσταση της υγείας του τέως ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού βελτιώνεται. Ο κ. Ζαχόπουλος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται ακόμα και να μιλήσει.
Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του πριν από δέκα μέρες, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Lawjobs