Κατέθεσε ο Κύπριος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

0

Δύο ώρες διήρκεσε η κατάθεση του Κύπριου πρώην φοιτητή στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η δίκη των αστυνομικών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του 26χρονου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης κατάθεσής του, ο νεαρός Κύπριος κλήθηκε να ανακαλέσει στη μνήμη του και να περιγράψει λεπτομερώς τις στιγμές που βίωσε το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006, υποδεικνύοντας χωρίς επιφύλαξη στο δικαστήριο τους αστυνομικούς, που τον ξυλοκόπησαν «απρόκλητα» -κατά τον ίδιο- στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
«Ζούσα ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, ως φιλοξενούμενος στο σπίτι Κύπριου φίλου μου στην περιοχή της Τούμπας», ανέφερε στην αρχή της κατάθεσής του ο 26χρονος, που εγκαταστάθηκε για σπουδές στην πόλη, αλλά μετά το περιστατικό διέκοψε τα μαθήματα και επέστρεψε στην πατρίδα του.
Αναφερόμενος στην επίμαχη βραδιά, είπε: «Μου τηλεφώνησε ένας φίλος και κατεβήκαμε βόλτα με το μηχανάκι του στο κέντρο της πόλης. Αφήσαμε το μηχανάκι στην Καμάρα, απ όπου συνεχίσαμε με τα πόδια με μέτωπο τα Πανεπιστήμια. Περάσαμε μπροστά από αστυνομικούς και σταματήσαμε για τσιγάρο. Ξαφνικά, έπεσαν δακρυγόνα και είπαμε να φύγουμε. Δεν ήμασταν μόνοι, περνούσε κι άλλος κόσμος».
Για τον ξυλοδαρμό του, κατέθεσε μεταξύ άλλων: «Καθώς περπατούσα ήρθαν πάνω μου 6-7 άτομα. Ένας απ αυτούς, χωρίς να πει ποιος είναι, άρχισε να μου δίνει μπουνιές και να μου βάζει τρικλοποδιά. Αυτό έγινε μπροστά στο ξενοδοχείο ABC. Στη συνέχεια, άρχισαν να με χτυπούν με χέρια και πόδια και οι άλλοι. Εκλιπαρούσα για βοήθεια. Έπεσα κάτω και συνέχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ήταν όλοι με πολιτικά ρούχα. Τους ζητούσα εξηγήσεις. Στη συνέχεια, με μετέφεραν στην οδό Αγγελάκη, όπου συνέχισαν να μου ρίχνουν ξύλο. Πίστευα ότι θα με σκοτώσουν. Μου έβαλαν χειροπέδες κι ακόμη και τότε συνέχισαν να με χτυπούν. Με μετέφεραν με πολιτικό Ι.Χ. σε αστυνομικό τμήμα και τρεις ώρες αργότερα, σε νοσοκομείο».
Οι δύο αδελφές του Κυπρίου πρώην σπουδαστή αναφέρθηκαν στα ψυχικά τραύματα, που άφησε το περιστατικό στον αδελφό τους.
Στο δικαστήριο κατέθεσε, επίσης, ο φίλος του 26χρονου που τον συνόδευε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα.