Κατέθεσε χθες ο Βαρδής Βαρδινογιάννης στη δίκη της 17Ν

0

Στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό των κατηγορουμένων ως μελών της «17 Νοέμβρη» κατέθεσε χθες ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε στην επίθεση που πραγματοποίησε η οργάνωση στις 20 Νοεμβρίου του 1990, εκτοξεύοντας τρεις ρουκέτες κατά του θωρακισμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και ακόμη δύο άτομα (ο οδηγός και ο συνοδηγός).

Ο επιχειρηματίας χαρακτήρισε τις πράξεις της «17 Νοέμβρη» «αίσχη» και ανέφερε ότι οι τρομοκράτες δεν είχαν κανένα δικαίωμα να κάνουν αυτά που έκαναν, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος μπορεί να γλίτωσε, όμως άλλοι που δέχθηκαν επίθεση από την οργάνωση δεν γλίτωσαν.

Ενταση κυριάρχησε κατά την υποβολή ερωτήσεων προς τον κ. Βαρδινογιάννη από τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τη συνήγορο υπεράσπισής του κ. Ιωάννα Κούρτοβικ. Ο διάλογος του επιχειρηματία με τον κατηγορούμενο εξελίχθηκε σε οξείς τόνους, ενώ ο πρόεδρος απαγόρευσε την υποβολή αρκετών από τις ερωτήσεις, θεωρώντας ότι είναι άσχετες με την εκδικαζόμενη υπόθεση, ενώ σε κάποιες άλλες αρνήθηκε να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Βαρδινογιάννης.

Σχόλια