Κατρούγκαλος για Δικηγόρους: Εξετάζονται προτάσεις που δεν αναιρούν την ισονομία

0

 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ και τις προτάσεις που εκείνος κατέθεσε αναφορικά με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η Κυβέρνηση.

O κ. Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όπου υπάρχουν προτάσεις, όπως αυτές που μου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, που μπορούν να εναρμονιστούν με την βασική υποχρέωση που έχουμε πάρει της ισονομίας απέναντι σε όλους, αυτές οι προτάσεις θα ικανοποιηθούν”.

Ενώ προσέθεσε ότι: “Οι προτάσεις που μου τέθηκαν από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου είναι λογικές δεν αναιρούν την ισονομία, δεν ζητούν ειδική μεταχείριση για τον κλάδο αυτό. Τέτοιες προτάσεις πρόκειται να συζητήσουμε και πολλές από αυτές θα κάνουμε δέκτες”.

Στην συνέχεια και σύμφωνα με ρεπορτάζ του SKAI.gr o κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς αλλά και εμπόρους και καταστηματάρχες πουν πρωτομπαίνουν στο επάγγελμα να υπολογίζεται το 20% της ασφαλιστικής εισφοράς, χαμηλότερα από τα 586 το μήνα, ποσό που θεωρείται ως κατώφλι για τον υπολογισμό, περίπου στα 480 ευρώ.

Ενώ, ειδικά για τους δικηγόρους είπε ότι συζητείται να καταργηθεί η εισφορά 7,5 % για τον κλάδο επικούρησης γιατί μαζί με το 20% της κύριας σύνταξης συν το 7% του κλάδου υγείας το σύνολο της εισφοράς φτάνει το 34,5%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο αποτελεί το περιεχόμενο των προτάσεων του Προέδρου του ΔΣΑ προς τον Υπ. Εργασίας και η ταύτιση αυτών με τις προτάσεις των υπολοίπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενόψει και της αυριανής  Συντονιστικής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αποχή από 11.01 μέχρι την σύγκληση της Ολομέλειας αποφάσισε ο ΔΣ Αιγίου

Αποχή αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Αποχή αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

 

 

Σχόλια