Κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό αποφάσισαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι

0

Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας τάθηκε ομόφωνα υπέρ μιας πανελλαδικής προειδοποιητικής αποχής στις 12, 19 και 20 Δεκεμβρίου.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Παξινός, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δικηγόρων θα γίνουν «σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί δεν υπάρχει διάλογος με το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο πεισματικά αρνείται την κατάθεση συγκεκριμένων έγγραφων προτάσεων, παρά το γεγονός ότι το δικηγορικό σώμα έχει επισημάνει σημεία επί των οποίων μπορεί να γίνει διάλογος, χωρίς να έχει πάρει απάντηση από το υπουργείο».
Η ολομέλεια των προέδρων σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Παρότι καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις ως προαπαιτούμενο διαλόγου δεν λάβαμε καμία απάντηση, πράγμα που σημαίνει ότι προσχηματικά εξαγγέλλεται διάλογος από το συγκεκριμένο υπουργείο, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις».
Οι δικηγόροι είπαν ακόμη ότι θα λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους πριν την αποχή της 12ης Δεκεμβρίου, ενώ ο κ. Παξινός εξήγησε ότι, εάν κριθεί αναγκαίο, όλοι οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας θα παραιτηθούν και οι δικηγόροι θα κατέλθουν σε απεργία διαρκείας.
«Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην συναινέσουμε να χαθεί ούτε μια δραχμή από το Ταμείο Νομικών» τόνισε, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Είμαστε οι πρώτοι που προκαλέσαμε το διάλογο, αλλά είναι προσχηματικός· δεν υπάρχει διάλογος».

Σχόλια