Κλειστή η Βουλή μέχρι και την 17η Ιουνίου

0

Κλειστή θα παραμείνει με απόφαση της Κυβέρνησης, η Βουλή μέχρι και την 17η Ιουνίου, οπότε και θα αρχίσουν οι εργασίες του Α’ Θερινού Τμήματος, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Οι εργασίες του Β΄ Θερινού Τμήματος θα αρχίσουν στις 22 Ιουλίου, ενώ του Γ΄ Θερινού Τμήματος θα αρχίσουν στις 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, αριθμός νομοσχεδίων βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς δεν ολοκληρώθηκε η επεξεργασία τους και πρόκειται να συζητηθούν από το Α’ θερινό Τμήμα.

Τα νομοσχέδια αυτά μεταξύ άλλων είναι:

Του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής, και Θεσσαλονίκης»,

Του Υπουργείου Υγείας που αφορά Προσαρμογή στο Εθνικό Δίκαιο Κοινοτικής Οδηγίας για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση καθώς και Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία.

Του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη «Ρύθμιση θεμάτων Εφοδιαστικής».

Και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Υδατοκαλλιέργειες.

Στις επίμονες ερωτήσεις για το κατά μισό μήνα πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, η απάντηση συνεργατών του πρωθυπουργού είναι ότι “η κυβέρνηση κρίνει πότε η Ολομέλεια διακόπτει τις εργασίες της για καλοκαίρι”.
 

Σχόλια