Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προτείνει ο Πρόεδρος του ΔΣ Καλαμάτας

0

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κ. Κ. Μαργέλης, με αφορμή τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν το δικηγορικό επάγγελμα καθώς και την επικείμενη ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ , απευθύνει ανοιχτή επιστολή [PDF] προς όλους τους μαχόμενους δικηγόρους προτείνοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Μαργέλης αναφέρεται στην πρωτοφανή επίθεση που υφίσταται το δικηγορικό λειτούργημα, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα θέσει σταδιακά σε κίνδυνο όχι μόνο την επαγγελματική προοπτική αλλά και την ίδια την επιβίωση των δικηγόρων.

Σημειώνει δε ότι οι ολιγοήμερες αποχές δεν αρκούν προκειμένου να λάβει η κυβέρνηση το μήνυμα και ότι οι δικηγόροι δεν πρόκειται να ανεχθούν περαιτέρω επεμβάσεις στους θεσμούς που αφορούν το λειτούργημά τους.

Για το σκοπό αυτό, προτείνει πανελλήνια αποχή των δικηγόρων, στο πλαίσιο της οποίας δε θα πραγματοποιείται καμία δίκη, κλείσιμο των γραφείων των δικηγορικών συλλόγων, κατάληψη των δικαστικών μεγάρων, μη απόδοση του Φ.Π.Α. από τους δικηγόρους και των φόρων από τους δικηγορικούς συλλόγους και τέλος, ζητά τη συλλογική υποβολή παραιτήσεων από τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και από τα Διοικητικά Συμβούλια στον Υπουργό Δικαιοσύνης, σε περίπτωση που ψηφιστούν τα αντιδικηγορικά μέτρα.

Σχόλια