Κλήσεις από τον ανακριτή στα στελέχη βιομηχανιών για το «καρτέλ γάλακτος»

0

Οι κλήσεις του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα, αφορούν το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, που έχει απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης του παραγωγού και εστάλησαν σε συνολικά δέκα πρόσωπα, υπεύθυνους των εταιριών παραγωγής γάλακτος την περίοδο 2004-2006.

Ενώπιον του ανακριτή καλούνται να απολογηθούν Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ.

Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής για το λεγόμενο «καρτέλ του γάλακτος» αναφέρεται ότι οι εν λόγω γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή τις καταγγελίες παραγωγών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται, ενώ οι εταιρείες με τη σειρά τους προβάλλουν την θέση ότι οι ενέργειες τους εμπίπτουν στο πλαίσιο του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού.

Σχόλια