Κλήσεις σε απολογία για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος

0

Σε νέα φάση εισήλθε η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, καθώς από χθες οι εφέτες ανακριτές ξεκίνησαν να καλούν σε απολογία πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2002.
Οι εφέτες ανακριτές κκ Σίδερης, Φιοράκης και Μαγγίνας εξετάζουν στο πλαίσιο της έρευνάς τους, εδώ και ένα χρόνο, υποθέσεις του Χρηματιστηρίου που είχε χειριστεί ως ανακρίτρια η πρώην δικαστής Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια.
Οι εφέτες με το άνοιγμα των λογαριασμών της πρώην ανακρίτριας έφθασαν σε υπόθεση χειραγώγησης συγκεκριμένης μετοχής που φαίνεται να είχε αποδώσει σε εμπλεκόμενα πρόσωπα κέρδη ύψους 17 δισεκατομμυρίων δραχμών. Από την εν λόγω υπόθεση προκύπτουν ενδείξεις ενοχής σε βάρος πολλών προσώπων, επιχειρηματιών και άλλων.
Οι κλήσεις σε απολογία αφορούν κατηγορίες της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.
Αν από την ανάκριση προκύψουν στοιχεία επιβαρυντικά σε βάρος της κας Μπουρμπούλια οι εφέτες ανακριτές μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης θα πρέπει να ζητήσουν από τις γαλλικές αρχές την έκδοσή της. Να σημειωθεί ότι η πρώην ανακρίτρια εκδόθηκε από τη Γαλλία για συγκεκριμένες πράξεις για τις οποίες ήδη δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σχόλια