Κοινή απόφαση έναρξης κινητοποιήσεων από τις Δικαστικές Ενώσεις

0

Την έναρξη κινητοποιήσεων από τις 5 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν οι Δικαστικές Ενώσεις, μετά το θόρυβο των τελευταίων ημερών, σχετικά με το θέμα των φημολογούμενων περαιτέρω μειώσεων των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών.

Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στη σημερινή ανακοίνωση, αποφασίστηκαν τα εξής:

«Α) να επιδιώξουμε : ι) την άμεση συνάντηση των Προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των δύο Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση , ιι) την άμεση κοινή συνάντηση των Προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και με τον Υπουργό Οικονομικών.

Β) την διενέργεια Πανελλήνιας Πανδικαστικής Συγκέντρωσης την 5η Σεπτεμβρίου 2012 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.30 στον Άρειο Πάγο.

Γ) την διενέργεια Πανδικαστικών Συγκεντρώσεων στην Αθήνα , στην Θεσσαλονίκη και στις Εφετειακές έδρες την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους , 17 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30 .

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι θα προστατεύσουμε την συνταγματική νομιμότητα, με οποιοδήποτε μέσο κρίνουν οι Δικαστικές Ενώσεις πρόσφορο , δεδομένου ότι κανένας δεν πρέπει να λησμονεί ότι η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο άσκησης οικονομικής πολιτικής».

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε εδώ

Σχόλια