Κομισιόν: Ευθύνες στη νομαρχία Θεσσαλονίκης για την κατάσταση της λίμνης Κορώνειας

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέρριψε ευθύνες στη νομαρχία Θεσσαλονίκης για τη μηδενική απορρόφηση του έργου αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας (κοινοτικά κονδύλια ύψους 20,2 εκατομμυρίων ευρώ) σύμφωνα με ανακοίνωση του ευρωβούλευτη του ΣΥΝ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η αρμόδια επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Ντανούτα Χούμπνερ σε απάντησή της στον Έλληνα ευρωβουλευτή, επιρρίπτει ευθύνες για τη μηδενική απορρόφηση του έργου αποκατάστασης της λίμνης από το Ταμείο Συνοχής στη νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Στην απάντησή της στον κ. Παπαδημούλη, η Ευρωπαία επίτροπος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι το Δεκέμβριο του 2005 η Κομισιόν ενέκρινε το στρατηγικό σχέδιο που καταρτίστηκε το 2004 από την νομαρχία Θεσσαλονίκης, για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας.

Η Ντανούτα Χούμπνερ υπογραμμίζει στην απάντησή της επίσης ότι «μέχρι σήμερα ο ρυθμός απορρόφησης βάσει του σχεδίου του Ταμείου Συνοχής είναι μηδενικός» και προσθέτει ότι «αρμόδιος για την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Συνοχής σχεδίου είναι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης».

Καταλήγοντας, η επίτροπος τονίζει ότι «δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με οποιαδήποτε απτή πρόοδο σε επιτόπιο επίπεδο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007 ή για ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί και χρηματοδοτηθεί από εθνικές πιστώσεις».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης έχει τεράστιες ευθύνες για την συνεχιζόμενη επί χρόνια μηδενική απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Σχόλια