Κόντρα Σανιδά- ΔΣΑ

0

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς δήλωσε ότι υπάρχουν δικηγόροι των οποίων οι συμπεριφορές έχουν ως αποτέλεσμα την παρακώλυση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Στην ομιλία του στο πλαίσιο των εργασιών της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Σανιδάς δήλωσε ότι δεν συνάδει με το λειτούργημα των δικηγόρων η αξίωση τους για απομάκρυνση δικαστικών λειτουργών που δεν τους είναι αρεστοί, η τακτική ορισμένων εξ αυτών να καθυστερούν τις δίκες με ενστάσεις και αποχές αλλά και η άρνησή τους στην ίδρυση δυο νέων πρωτοδικείων και εισαγγελιών στην Αθήνα.

Ακόμη ο κ. Σανιδάς άσκησε κριτική στους δικηγόρους, αλλά και στους γραμματείς των δικαστηρίων αναφορικά με την άρνησή τους να υπάρξει επέκταση του ωραρίου των δικαστηρίων της χώρας, με αποτέλεσμα όπως είπε η Δικαιοσύνη να μην μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της και να βρίσκεται σε «ομηρία».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τάχθηκε κατά της επαναφοράς του θεσμού του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, λέγοντας ότι πρόκειται για το σύστημα εκείνο που γέννησε τα φαινόμενα που ταλάνισαν τη Δικαιοσύνη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος τόνισε καταρχάς ότι δεν χρειάζονται τόσες ευχαριστίες από τους δικαστές προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των μισθολογικών τους αιτημάτων και ανέφερε ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αποδεικνύεται στην πράξη.

Ο Δημήτρης Παξινός πρόσθεσε: «Δεν σας άκουσα κ. Σανιδά ποτέ όμως να κάνετε την αυτοκριτική σας. Εσείς είστε ο άψογος και ο αμόλυντος; Ασεβήσατε προς τη Δικαιοσύνη με αυτά που είπατε για τους δικηγόρους. Οι δικηγόροι είναι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σας ενοχλεί αλλά δεν μπορείτε να το καταργήσετε. Δεν σας άκουσα ποτέ να λέτε μια καλή κουβέντα για τους δικηγόρους».

Σχόλια