Κρεμαστινός: Έκκληση για νομοθετική ρύθμιση κατά του καπνίσματος

0

Έκκληση για λήψη δραστικών μέτρων κατά του καπνίσματος απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Δημήτρης Κρεμαστινός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χθες, τα μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε ότι ό,τι ήταν να γίνει στη χώρα μας από πλευράς ενημέρωσης για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος έχει γίνει και μάλιστα με το παραπάνω, τόσο από την πολιτεία και τις ιατρικές εταιρείες όσο και από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας πρότεινε την απαγόρευση του καπνίσματος σε πολυσύχναστους χώρους και σε χώρους εστίασης αλλά και την επιβολή κυρώσεων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία επιτρέπουν στους καλεσμένους το κάπνισμα.

Αναφερόμενοι στη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ελάττωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς 800.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως εξαιτίας της μολυσμένης ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με τα μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας η σωστή διατροφή είναι βασικός παράγοντας για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ως εκ τούτου οι επιστήμονες δήλωσαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η προώθηση των εστιατορίων που προσφέρουν φαγητά υγιεινής διατροφής και ο περιορισμός των μαγαζιών με γρήγορο φαγητό, τύπου “”φαστ- φουντ””.

Σχόλια