Λάρισα: Συνεχίζεται η δίκη των 11

0

Σήμερα συνεχίζεται, ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Λάρισας η δίκη των 11 ανηλίκων, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 11 εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του τρομονόμου.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αναμένεται να εξεταστούν 69 συνολικά μάρτυρες κατηγορίας και 20 μάρτυρες υπεράσπισης.
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης κατόπιν σχετικής ερώτησης στη Βουλή. Ο κ. Καστανίδης επεσήμανε: Μπορώ να εικάσω με βάση και το απαλλακτικό βούλευμα για τους ενηλίκους, ποια θα είναι η πιθανή συνέχεια και η απόφαση του Δικαστηρίου της Λάρισας. Ωστόσο, δεν είμαι εγώ αυτός, ο οποίος θα υποδείξω στους δικαστικούς λειτουργούς τι ακριβώς θα πράξουν. Μπορώ, όμως, να σας διαβεβαιώσω κρίνοντας γενικότερα και μιλώντας πολιτικά για το θέμα, ότι είναι προφανές πως ένα ανήλικο παιδί πρέπει να υφίσταται διαφορετική κατ αρχήν μεταχείριση από έναν ενήλικα, πολύ περισσότερο, που εκφράζει διαμαρτυρόμενος την οργή του για συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες””.

Σχόλια