Λόγο για “ωμό εκβιασμό” έκανε στην κατάθεσή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ

0

Ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ στο πλαίσιο της δίκης των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση εκβίασης της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2006.
Ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν ο ίδιος με τον πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τους κατηγορούμενους οι οποίοι είχαν προτείνει να συνεργαστούν μαζί τους προκειμένου να απαλειφθεί επικείμενο πρόστιμο της επιτροπής ανταγωνισμού προς την εταιρεία.
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το ραντεβού κλείστηκε κατόπιν συνεννόησης που είχε ο ίδιος με τον κατηγορούμενο, τον οποίο γνώριζε από παλιά.
Ο διευθύνων σύμβουλος κατέθεσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι τους είπαν ότι έχουν ανθρώπους στην επιτροπή ανταγωνισμού που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την υπόθεση του προστίμου.
Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι επρόκειτο για ωμό εκβιασμό και ότι οι σημερινοί κατηγορούμενοι ζήτησαν για να συνεργαστούν μαζί τους αμοιβή 10% επί του προστίμου που αναμενόταν να είναι 25 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο η εντύπωση που τους δημιούργησε σε εκείνη τη συνάντηση ο ένας κατηγορούμενος ήταν ότι είχε πρωτογενή ενημέρωση και επαφή με ομάδα από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Σχόλια