Μ. Παπαϊωάννου: Αλλαγές στο Α99 του Πτωχευτικού Κώδικα

0

Όπως σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης,  η μέχρι σήμερα εφαρμογή του άρθρου 99 έχει οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις και σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων. Στόχος των πιθανών αλλαγών είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και η διάσωση των θέσεων εργασίας. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο υπουργός, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99, ενώ το 2011 ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 2.000.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε τόσο στο αίτημα των Δικαστικών Ενώσεων για μη περαιτέρω μείωση των αποδοχών των μελών τους όσο και στο θέμα της αποχής των δικηγόρων. Ειδικότερα, για το πρώτο θέμα δήλωσε ότι δεν σημαίνει ότι «όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές και οι δικαστές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις». Και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχω να πω είναι ότι οι δικαστές πρέπει να εργαστούν περισσότερο, όπως όλοι μας για να βγει η χώρα από το τούνελ και από την κακή κατάσταση όπου έχει περιέλθει».

Σχετικά με την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων η οποία θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012, ο κ. Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι δεν βρίσκει ποιος είναι ο λόγος αυτής της αποχής και πρόσθεσε ότι, αν είναι για τα γενικότερα προβλήματα της χώρας, θα έπρεπε να απεργεί όλη Ελλάδα και αυτό θα ήταν αυτοκτονικό.

Σχόλια