Μαρτυρικές καταθέσεις στη δίκη του ΕΛΑ

0

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε την Παρασκευή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη δεύτερη υπόθεση του ΕΛΑ. Στο δικαστήριο εμφανίσθηκαν οι περισσότεροι από τους μάρτυρες κατηγορητηρίου, για τους οποίους είχε ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή τους.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε ο πρώην διαχειριστής διαμερίσματος στην οδό Πολέμωνος, όπου φέρεται να ήταν το κρησφύγετο του ΕΛΑ. Ο μάρτυρας Νικόλαος Ταραβήρας, ο οποίος σε παλαιές καταθέσεις του είχε αναφερθεί σε μια γυναίκα που είχε δει στο διαμέρισμα, τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν αναγνωρίζει την Ειρήνη Αθανασάκη ως εκείνη τη γυναίκα.

Παράλληλα, ο πρώην κοινοτάρχης Κιμώλου Ιωάννης Βεντούρης υποστήριξε ότι η πρώην σύζυγος του Αγγελέτου Κανά, Σοφία Κυριακίδου του είχε αποκαλύψει πως η ίδια και ο τότε σύζυγός της ήταν μέλη του ΕΛΑ, ωστόσο διευκρίνισε ότι ενέπλεξε στην προδικασία τον Γιάννη Σερίφη κατά λάθος, καθώς είχε δώσει κατάθεση πολύ πρωί και ήταν νυσταγμένος.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις προκάλεσαν την αντίδραση των κατηγορουμένων, οι οποίοι είπαν στο δικαστήριο ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται στις υποθέσεις των εκρήξεων, που είναι αντικείμενο της δίκης, αλλά στην κατηγορία της συμμετοχής.

Σχόλια