Μαρτυρικές καταθέσεις στη δίκη του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου

0

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε την Τετάρτη, στο Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμούς στο όνομα της 17Ν.

Συγκεκριμένα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο επί σειρά ετών διευθυντής ασφαλείας του Γιάννη Λάτση, Χρήστος Παπαδάκος, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν πλαστό το σημείωμα στο οποίο εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας να έχει καταβάλει χρήματα για τη 17Ν.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Κασιδόκωστας ανέφερε ότι πριν από επτά χρόνια ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος του ζήτησε τρία εκατομμύρια δραχμές αφήνοντας να εννοηθεί ότι κινδυνεύει η ζωή της πρώην συζύγου του και του παιδιού του. Τελικά, όπως είπε ο μάρτυρας, του έδωσε το ποσό του ενός εκατομμυρίου δραχμών. Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου υποστήριξαν ότι ο κ. Κασιδόκωστας αυτοβούλως έδωσε χρήματα στον κ. Μιχαλόπουλο για ενίσχυση του τηλεοπτικού του σταθμού.

Κσατάθεση έδωσε και η χήρα του δολοφονηθέντος από τη 17Ν Νίκου Μομφεράτου που χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο. Ειδικότερα, η Ειρήνη Μομφεράτου είπε χαρακτηριστικά ότι από συζητήσεις που είχε κάνει με τον σύζυγό της είχε συμπεράνει ότι δεχόταν εκβιασμό από τον εκδότη, καθώς στην «Ελεύθερη Ώρα» υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα εναντίον του συζύγου της.

Σχόλια