Μάστερ τα πενταετή πτυχία, εισηγείται το ΕΣΥΠ

0

Το τελικό του πόρισμα για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παραδίδει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εισηγούμενο, μεταξύ άλλων, να αναγνωριστούν ως μεταπτυχιακά διπλώματα τα πενταετή πτυχία που χορηγούν τα Πολυτεχνεία και η Γεωπονική Σχολή.

«Προγράμματα πενταετούς διάρκειας, ενιαίας και αδιάσπαστης δομής, θετικο-εφαρμοσμένα (τεχνολογικά) με προχωρημένου επιπέδου μαθήματα (π.χ., Μηχανικοί, Γεωπονικές Σχολές) οδηγούν στην αναγνώριση του διπλώματος ως μεταπτυχιακού τίτλου» είναι η πρόταση του ΕΣΥΠ που απαντά σε ένα πάγιο αίτημα των Πολυτεχνικών Σχολών.

Το Συμβούλιο επίσης προτείνει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους φοιτητές κόβονται σε μάθημα τρεις συνεχόμενες φορές από τους καθηγητές τους να εξετάζονται από τριμελή επιτροπή ζητώντας εξαίρεση του καθηγητή που τους έκοψε.

Ακόμη εισηγείται να θεσπιστεί ανεξάρτητη αρχή, που θα λέγεται Συνήγορος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, στο πρότυπο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Το πόρισμα του ΕΣΥΠ περιλαμβάνει και άλλες προτάσεις όπως επιβολή πλαφόν στα έτη φοίτησης, εισαγωγή οικονομικού διευθυντή στα ΑΕΙ, τροποποιήσεις στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Σχόλια